Tàhed


Alfonsoga nùùd uurime tàhti. Tegelikult oli see tàhegloobus meil olemas juba ammu aga peale seda kui eelmine aasta pingsalt kuuvarjutust ùritasime nàha(mis paraku ei ònnestunud sest see kuufaas jài meil màgede taha peitu) on gloobus ja kostellatsioonid kogu aeg teemaks olnud.

Mullegi tehakse pidevalte teste et kus on nàiteks saggitario kostellatsioon, vòi siis joonistatakse mulle tàhekujund ja mina pean teadma mis antud kujundi nimi on.

Mellos vaatame neid ikka ka vàljas aga paraku on enamasti liiga valge et kòike hàsti nàha. Igatahes tànu lapse huvile leian nùùd ka ise pòhjatàhe ! Ma algul tùkk aega otsisin seda gloobuselt aga ta on tàpselt selle gloobuse pulga kohal(seal kus telg on) ja mina nii otsisin midagi mis ilmselt oli kòigile elementaarne, no tàitsa loll eks ole. Aga no kui rumal òpib siis saab targemaks - ha-ha!

Olles ikkagi mòlemas kodus oru kùljel ei ole vòimalik pàris paljusid tàhti nàha . Aga ònneks meil on gloobus seal on kòik kirjas. Selle kunagi kinkis Marinella, ta olevat selle kusagilt vanakraami turult leidnud, meil on nii hea meel nùùd.


Featured Posts
Recent Posts