kool on làbi!


Nii, lapsel on kooliga valmis seekord ja juba toimetame nùùd kòik koos. Eile tegime popcorni - Alfonso ei olnudki enne nàinud kuidas asi kàib ja tal oli nii pònev kui potist mòni maisitùkk tema poole lendu pani.Nalja kui palju ja kòòk maisi tàis, eks!

Veel kàisime eile vàikesel tiirul, et vaadata ùle kòik metsikud òuna ja ploomipuud, kas on sel aastal vilju kùljes vòi ei? Ploome on vàga vàhe ja metsikutest òuntest vaid kahel on mòni ubin kùljes. Ca di Scùma koopa ees olev suur òunapuu( umbes valge klaari moodi òunad on sellel)oli aga tàiesti tùhi. Siin ongi niimoodi, et mòni aasta pole mingit saaki. Kreekapàhklitega on sama, mòni aasta pole ùhtegi pàhklit ja siis jàrgmine aasta on uputus. Ma màletan ùks aasta kui ema ka siin oli sùgisel, kàisime kottidega lausa pàhkleid korjamas, nùùd pole juba mitu aastat sellist saaki olnud. Mello kreeka pàhkel oli aga vilju tàis ja ka meie viinamari.

Istutasin Mellosse paar aastat tagasi ka tikrid ja needki on sel aastal esimest korda vilju tàis, nùùd ongi aeg Alfonsoga neid sòòma minna. Huvitavalt talle hirmsasti meeldivad tikrid ja seega istutasin neid paar tùkki ka màgedesse. Mellos on kollased ja màgedas punased tikrid. Huvitavalt sellepàrast et siin on need pigem haruldased ja inimesed neid ei kasvata, kasvatatakse ikka viinamarju.

Jalutada orus on praegu imeilus sest kòik lilled ja puud òitsevad praegu, nàete meil on musta vàrvi lilli kaa...

Kòige rohkem on aga muidugi kuldvihmapuid, see on muideks ka ùks tugevamaid puite meie kandis, kasutatakse just vàljas, òueehitustes, sest see puit on kivikòva ja ei làhe kergesti màdanema - tal on ka dialektis huvitav nimi- igel - nagu kotkas inglise keeles. Need puud peale ilu veel ka lòhnavad tugevalt, nii et terve org on parfùùmi tàis.


Featured Posts
Recent Posts