Pùromaanid tòòl jàlle


Esmaspàeva òòsel vastu teisipàeva pandi meie làhedal, Valle di Bagni -s pòlema pizzeria, mis pidi just laupàeval uuesti avatama. Tegemist on termaalkeskusega, suur hotell ja palju sinna juurde kuuluvaid hooneid (ka. pizzeria), mis oli suletud aastast 2015, kuna seda rentiv ettevòte làks pankrotti.

Meie kandis on ùldse tavaks, kui keegi ei meeldi, vòi àri on kellegile kahjulik - siis pannakse pòlema! Nimekiri on pikk - alustades just Silvano kàmpingust, aasta oli siis 1991, kui kohale tulles jaanuaris leidis eest vaid varemed. Hiljem pòletati erinevaid eskavaatoreid ja autosid, lisaks ka "ainult" autode kòikide rehvide katki lòikamine, veel oli meie orus ka ùhe rifugio maha pòletamine neli aastat tagasi ja nii edasi. Carambad muidugi uurivad aga pole kunagi kedagi tabatud, juba 30 aastat pòletavad?

Jah, kurb on sellistest asjadest lugeda ja kuigi ma arvan et hotelliomanikul on ehk ikka kindlustus olemas ja seega saab uuesti ehitada on see ikkagi paras pònts meie oru mainele. Niigi oli termaalkeskus kinni juba palju aastaid, nùùd veel suitsevad varemed hotelli ees ja mòelda et need termaalveed olid kuulsad juba 500 aastat tagasi! Maailmas on ikka nii palju rumalaid inimesi, et ma ikka ei vàsi selle ùle imestamast! Valmasinos elab ùldse alla tuhande inimese ja ka need ei saa siis tsiviilselt asju lahendatud, viha on nii suur et ùletatakse igasugused piirid!


Featured Posts
Recent Posts