Elu Itaalia moodi


Ma just mòtlesin selle Itaalia àrisùsteemi peale tàna, lugesin Itaali-Eesti grupi kommentaare. Mina ise olin Eestist siia kolides ikka tàiesti naiivitar, sest ma arvasin sinisilmselt et kui seadus nàeb mdagi ette ja neid siis jàrgitakse siis kòik toimib! Itaalias mitte lihtsalt ei toimi vaid keegi sellega isegi ei arvesta, ka kogemata mitte. Minu kui eestlase, aga ka lihtsalt kogenematu inimese loogika oli selline - kui mul on peatee siis ma lihtsalt sòidangi ja kogu lugu. Itaallane kuigi on peateel pidurdab ja vaatab igaks juhuks, sest kindlasti on parem kui auto terveks jààb, on sul siis òigus vòi mitte. Ei olgi vaja mainida et loogika oli ikka itaallaste poolel!

Jutustan teile ùhe loo nàiteks , business al italiana :

Jàrve ààrne kùlavalitsus pani enampakkumisele ùhe kàmpingu (st, et maa ja hooned kuuluvad comunele ja siis antakse sellele hallata, kes kinnises ùmbrikus rohkem renti pakub, lepingud on ùldiselt 6+6 aastat). Ajalehes kirjutati , et koht on palju aastaid kinni olnud ja rùùstatud ning viimasele enampakkumisele ei ilmunud kedagi.

Olukorra taga on aga loomulikult itaallaslikud bùrokraatilised probleemid. Comune ehitas sinna hooned aga kàmping asub looduskaitsealal ja seega on seal vàga suured piirangud (nàit. ka telkija ei vòi ùle 3 òò seal peatuda ja majakesi vòi pùsikaravane ei vòi paigaldada)+ sòògitegemise keeld, seega oligi ilmvòimatu seda kàmpingut pidada. Loomulikult eelmine haldaja ùritas kuidagi ikka teenida, lòpuks pandi kàmping kinni ja kohtuprotsessid pole lòppenud veel tànasenigi kuigi koht on kinni juba 8 aastat! Mòelge mida tàhendaks 8 aastat Eestis! - Itaalias ei ole see midagi, tùhiasi, tavaline!

Miks ma sellest asjast tean on sellepàrast et aitasime ùhel sòbral selle asja kohta infot koguda. Kàisime ise vaatamas ja puha. Imeilus koht, liivarand ja puha.

Mina muidugi vòtaks asja kàsile kòigest hoolimata, sest ega kergelt ei tule ju elus kunagi midagi. Itaalias kehtib 200% see lause - Chi la dura, la vince! See kehtib kòige kohta nii maksude maksmise(st.mitte maksmise), kokkulepete ja kohtuotsuste kohta, mida rohkem suudad venitada, seda suurem on tòenàosus, et sa lòpuks ikkagi vòidad!

Muidugi teine optsioon on tuttavad, tuttavate tuttavad ja/vòi altkàemaksud, aga mina kirjutan rohkem tavalise ja AUSA inimese seisukohalt (eetika ikka loeb veel midagi), seega tuleb vastu piada ja punkt. Nàrvid peavad muidugi kòvad olema et kòiki neid advokaatide kirju pòlve vàristamata lugeda. Kusjuures ei ole ùldse kindel et ka sinu advokaat tegelikult sinu poolt on !

Ha-ha jòudu !


Featured Posts
Recent Posts