Tòde ja òigus


Mòtlesin et tàna, et meie seiklustest kùlavalitsuste , looduskaitseala ja kohtutega on nagu filmis, vòi et siis sellest saaks ju raamatu kirjutada! Ja mòeldud tehtud... Nii ma siis natukese haaval hakkangi teile kirjutama. Esialgu peaks tagasi minevikku minema aga nagu ma ikka siis kirjutan kòigest segamini. Viimastel pàevadel on nàiteks teemaks olnud jàlle need orgu sissesòiduload, mida siis vàljastab ValMasino kùlavalitsus. Luba lubab autol kasutada antud teed, mis tuleb alt kùlast 2 km orgu sisse kuni kàmpinguni. Juhtus nii et paar pàeva tagsi àhvardas kohalik MUPO onu kullerit, et kui ta veel julgeb orgu sisse sòita siis saab trahvi, mille peale siis tuligi vòtta kàtte ja minna Valmasino kùlavalitsusse òigust nòudma. Sest peale ettevòtte on meil siin ka elukoht ja keegi ei tohiks keelata minu pakkide koju toomist, midagi peaks ju pòhisedus selle kohta ùtlema!

Tuleb àra mainda et Silvano on kàmpingu ees oleva maa(parkla) pàrast aastaid kohut kàinud aga teise kùlavalitsusega ehk Mello kùlaga. Kohus tegi otsuse àra ja ùtles et parkla kuulub Mello kùlavalitsusele aga kuna ta siin orus ei ole kui munitsipaalorgan siis on ka Mello kùlavalitsus siin kui eraomanik. See otsus tuli ala aastal 2009 aga Mello kùlavalisus otsusest edasisi samme ei teinud ning maa on endiselt Silvano nimel, nùùd aga ùtleb Valmasino kùlavalitsus et maa on hoopis tema oma ja otsustab tema ,kes siin vòivad parkida vòi mitte. Sel aastal anti teada et meie ei tohi enam oma klientide autosid siin parkida see on lubatud ainult kàmpingu territooriumil. Seni oleme aga oma klientidelt parkimise eest ka raha vòtnud ja puha.

Pòhimòtteliselt on maa Silvano nimel, otsuse jàrgi kuulub see ùhele kùlavalitsusele ja kàskusid annab teine kùlavalitsus, kellele kuulub siis tee ja mùùb lubasid tee kasutusele, omamata parklat!Nagu te arvata vòite on asi keeruline ja magus amps, see parkla on kòikide eesmàrk. Niipalju siis tàna, jàrgmine kord kirjutan jàrgmise osa, kuidas Silvano vend aastaid tagasi oma ettevòttega(puuetega inimeste ùhing) parklat hallata ùritas ja kùlavalitsus all tee tòkkepuuga kinni pani :) Ha ha, igav pole siin kùll kunagi olnud !


Featured Posts
Recent Posts