ikka fùùsika


Te kindlasti mòtlete et ma olen hulluks làinud, muudkui jahun fùùsikast aga see on nii huvitav, et lihtsalt pean oma mòtted(pigem siis teiste raamatutest leitut) kirja panema.

Kòige ilusam seletus aja kulgemise kohta fùùsikute ja filosoofide poolt on aga seos muusikaga. Ehk siis jàrgnev:

Aeg ongi hetked millel pole ka ùhtegi reaalset praegust, vaid erinev entroopia, ometi on aja kulgu vòimalik kirjeldada muusikaga, kus me ùhendame mineviku ehk eelmise heli ja jàrgmise heli ehk tuleviku omavahel, ùksikute nootidena poleks muusikat ega meloodiat.

Kuulates ùhte, nàiteks Beethoveni Missa Solemnis -t, viiuli heli on puhas ilu, kurbus ja ròòm. Jààme hetkeks paigale adudes mòistmatut tunnet - see ongi aja làte. Muusika eksisteerib ainult ajas, mis omakorda eksisteerib vaid seoses meie endiga mitte niisama ùldiselt universumis.

Ilus, eks !


Featured Posts
Recent Posts